Olimpiada Hotelarska...

7 listopada 2016 odbyła się Olimpiada Hotelarska - etap szkolny. Udział w niej wzięło 12 uczniów klas hotelarskich. Do etapu okręgowego zakwalifikowały się Anna Kaczmarzyk i Karolina Hanzek z IV H.

Etap okręgowy odbędzie się 10 stycznia 2017 roku w Gdyni. Trzymamy kciuki!

Smakowita jesień w wodzisławskim Ekonomiku!...

9 listopada br. Joanna Bugaj i Michał Rekowski – uczniowie kl. 3g reprezentowali Tczew i naszą szkołę na VI edycji „Śląskiej Jesieni Kulinarnej” w zaprzyjaźnionym Ekonomiku w Wodzisławiu Śląskim. Konkurs zorganizowano w ramach projektu INTERREG V - A „Szkoła innowacyjnego gotowania”.

Nasi uczniowie byli jedną z szesnastu ekip „zmagających” się z arcytrudnym tematem kulinarnym – kaczką przygotowywaną metodą sous vide.

Smakowitość dania doceniło jury pod przewodnictwem pana Mirosława Bobrowskiego – szefa kuchni na promie „Polonia" Unity Line, przyznając Joasi i Michałowi Specjalne wyróżnienie.

Naszej ekipie gratulujemy, Przyjaciołom z Wodzisławia Śląskiego życzymy powodzenia w realizacji kolejnych działań.














Oprawa gastronomiczna w Gimnazjum nr 3...


14 października 2016 grupa uczniów klas hotelarskich pod opieką p. Lucyny Pytka pomagała w oprawie gastronomicznej zaprzyjaźnionej szkole - Gimnazjum nr 3 w Tczewie.

Uczniowie przygotowali stoły bankietowe i kawiarenki oraz uczestniczyli w bezpośredniej obsłudze gości.

Udział w tej uroczystości stał się dla uczniów doskonałą okazją do rozwijania umiejętności zawodowych oraz godnego reprezentowania szkoły.

Należy wyróżnić młodzież, która w swoim czasie wolnym reprezentowała Zespół Szkół Ekonomicznych: Agata Cylkowska, Anna Domińska, Anna Kaczmarzyk, Weronika Kozłowska, Klaudia Szamp z klasy 4 H, Katarzyna Latoszewska i Agata Śledź z klasy 2 H, Marcelina Bigus, Jakub Dąbrowski, Paulina Gątarek, Ewelina Hibner, Nikola Pakizer i Wiktoria Terlikowska z klasy I H oraz trzy uczennice z klasy 3 G, które pomogły w dekoracji gastronomicznej – Sandra Bochenek, Paulina Dratwa, Sandra Gątarek.







Otrzęsiny 2016...

Dnia 6 października 2016 odbyły się Otrzęsiny klas I. Do rywalizacji przystąpiło sześć klas wraz wychowawcami: klasa I ea jako buraczki, klasa I eb jako marchewki, I H jako selery, I G jako kapusty, I h/G jako pietruszki i I r jako cebule.

Tematyką tegorocznych otrzęsin były warzywa. Podczas zabawy uczniowie obierali ziemniaki na czas, wymyślali potrawy z warzyw, rozpoznawali smaki koktajlów warzywnych. Każda klasa przygotowała karykaturę wychowawcy związaną z wybranym warzywem oraz przygotowała hasło – slogan z nim związane.

Zabawa była udana. Zwycięzcą tegorocznych Otrzęsin (w dogrywce z klasą I ekonomiczną a) została I hotelarska. Wszystkim uczniom gratulujemy i dziękujemy za zaangażowanie w rywalizacji.

Dziękujemy Pani Bogumile Dulny i klasie II r za przygotowanie imprezy.
















1234567891011 12 131415161718
1920212223242526272829303132333435
3637383940414243444546474849505152
5354555657585960616263646566676869
7071727374757677787980818283848586
87888990919293949596979899100101102103
104105106107108109110111112113114115116117118119120
121122123124125126127128129130131132133134
©ZSE 2005-2008. All Rights Reserved. Wykonanie: TCZ.PL Sp. z o.o.