Nowe horyzonty – zwiększanie szans uczniów na europejskim rynku pracy...



Nowe horyzonty – zwiększanie szans uczniów na europejskim rynku pracy.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.


Informacja dla klas II ha i II hb

Test z języka angielskiego (w ramach rekrutacji do udziału w projekcie) odbędzie się w czwartek, 6 lutego 2014 roku. Uczennice i uczniowie zainteresowane/ni uczestnictwem w projekcie proszeni są o przybycie do sali 204 o godzinie 15.30 w celu napisania testu.

Szczegółowych informacji udziela p. Jolanta Furmanik.

Ranking Fundacji Edukacyjnej „Perspektywy”...

W tegorocznym rankingu Fundacji Edukacyjnej „Perspektywy” w kategorii technikum nasza szkoła zajęła 296 miejsce w Polsce. W województwie pomorskim nasza szkoła jest najlepsza z techników Tczewskich i zajęła miejsce 21.

W kategorii technika nasza szkoła otrzymała Tytuł „Brązowej Szkoły 2014”.

Olimpiada Hotelarska - etap okręgowy ...



15 stycznia 2014 odbyła się Olimpiada Hotelarska - etap okręgowy w Zespole Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni. W etapie okręgowym (okręg nr 1) brali udział uczniowie z dwóch województw: pomorskiego i warmińsko-mazurskiego.

Naszą szkołę reprezentowały uczennice z klasy IV hotelarskiej B – Kamila Machalska i Justyna Kur pod opieką p. Lucyny Pytka.

Nasze uczennice zajęły ex aequo drugie miejsce. W najbliższym czasie zostaną przedstawione wyniki finalistów do etapu centralnego, który odbędzie się w kwietniu w Kołobrzegu. Do tego etapu kwalifikuje się 30 uczniów z całej Polski.

Uczennicom gratulujemy i życzymy zakwalifikowania się do etapu centralnego.

Boże Narodzenie na Kociewiu...





15 grudnia 2013 na Zamku w Gniewie odbył się Przegląd „Boże Narodzenie na Kociewiu”. Uczennice z klasy 2 Hotelarskiej B (Kinga Frost, Karolina Barałkiewicz i Klaudia Wypych) pod opieką p. Joanny Lubińskiej i p. Lucyny Pytka przygotowały nakrycie i dekorację stołu świątecznego.

W Przeglądzie brały udział szkoły powiatowe. Zadaniem uczestników było nakrycie stołu zgodnie z tradycją kociewską i przygotowanie trzech kociewskich potraw. Nagrodą za uczestnictwo była nagroda rzeczowa.

123456789101112131415161718
1920212223242526272829303132333435
3637383940414243444546474849505152
535455 56 57585960616263646566676869
7071727374757677787980818283848586
87888990919293949596979899100101102103
104105106107108109110111112113114115116117118119120
121122123124125126127128129130131132133134135136137
138
©ZSE 2005-2008. All Rights Reserved. Wykonanie: TCZ.PL Sp. z o.o.